Haberler

Sürdürülebilir Termoform Film

Koroform-RCY: Gıda Ürünlerine Uygun Geri Dönüştürülebilir Termoform Film Çözümleri

Korozo Flexibles,  KOROFORM-RCY esnek termoform film ile geleneksel PA ve EVOH içerikli filmlerin yerini alan ideal bir çözüm sunuyor.

Peynir, et ve unlu mamul için mükemmel çözüm sunan yeni KOROFORM-RCY esnek termoform film otomatik paketleme makineleri ile uyumlu, delinmelere ve ısıya karşı dayanıklıdır.

Ambalajın köşelerinde dahi yüksek bariyer özelliği gösteren KOROFORM-RCY 500 µm’ a kadar farklı kalınlıklarda üretilebilir.

 

 

Geri dönüşüme uygun şekilde geliştirilen film yapıları Institut cyclos-HTP tarafından sertifikalandırılmıştır.

Çevre dostu ambalaj çözümlerimiz hakkında daha fazla bilgi edinmek için uzmanlarımızla iletişime geçebilirsiniz.

Koro SKIN FISH - Okyanus Berraklığında

Deniz ürünlerinin kalitesi, tazeliği ve görünüşü tüketicilerin satın alma kararlarında önemli rol oynar.

KOROSKIN ile ürünlerinizin satış noktalarında eşsiz görünmesini sağlayabilir, tüketicilerin doğru seçimi yapmasını kolaylaştırabilirsiniz.

Koroskin, ürünlerinizi ikinci bir deri gibi sarıp parlak ve şeffaf bir görünüm sunarken, ürün bütünlüğünü, lezzetini ve görünümünü korur. 

Kolaylıkla açılabilme ve benzersiz sızdırmazlık özellikleriyle Koroskin film PET ve PE tabaklarla birlikte kullanılabilir. Çeşitli uygulamalara mükemmel uyum gösteren Koroskin ürün yelpazemiz deniz ürünleri için ideal paketleme çözümünü sunar.

Özellikler: Sızdırmazlık, mükemmel parlaklık ve şeffaflık, kolay açılma, 11 renge kadar baskı.

Avantajlar: Eşsiz sunum, ürünlerin bozulmasını önler, kırışmaz, tazeliği korur, derin dondurucuya girebilir, mikrodalgada pişirmeye uygundur.

YENİ ÜRÜN GRUBUMUZ ‘’KOROLINER’’ SİLİKONİZE FİLMİ KEŞFEDİN

Korozo PE / PP / PET malzeme türlerine göre silikon formülleri ile çevre dostu ve uygulama odaklı çözümler geliştiriyor.

Avrupa Birliği yönetmeliklerine uygun bu yeni ürün grubu, hem tutkal uygulamalarından sonra aktarım sırasında hem de nihai ürünün tüketici tarafından uygulanması sırasında mükemmel performans sergiler.
5 ila 9 katlı blown filmlerimiz ile, arzu edilen renk ve kalınlıkta (12-150 mic arası) silikon film çözümleri sunuyoruz.Özelleştirilebilir açılma kuvveti ile birlikte astarların tek tarafı veya çift tarafı silikon kaplanabilir.

Korozo’nun yüksek sıcaklığa dayanaklı Koroliner film çözümleri 30 mm ila 1500 mm ende üretilebilir.

Ürün Avantajları: Uygulamaya göre PE, PP ve PET taşıyıcı çözümleri, Yüksek sıcaklık uygulamalarına karşı dayanıklılık, Özelleştirilmiş renkli film seçenekleri, 30-1550 mm en, Mükemmel boyutsal denge, Malzeme türüne göre 12- 150 mic kalınlık, Tek veya çift tarafı silikon kaplı filmler, Özelleştirilebilir açılma kuvveti

Silikonize Filmlerin Kullanım Alanları: Tutkal kaplamalı izolasyon malzemelerinin korunması, Kendinden yapışkanlı etiketler, EPS köpük, Termal etiketler, Ses yalıtımı, Mühür bandı, Hava ve nem bariyerli çatı izolasyon malzemeleri

 

Korozo ISO 50001-2018 Enerji Yönetim Sistemi Sertifikasını Aldı

Korozo Group olarak ISO 50001-2018 Enerji Yönetim Sistemi sertifikasını aldığımızı duyurmaktan gurur duyuyoruz.

Hammadde tedariğinden ürünlerimizin müşteri teslimatına kadar tüm proses ve disiplinlerde enerji kullanımını optimize ettiğimizi belgeleyen Enerji Yönetim Sistemi işletme ve doğal kaynaklarının verimli kullanılmasını sağlayan adımları destekler ve kaynakların verimli kullanılmasına kılavuzluk eder.

Korozo BRC’nin Ambalaj Malzemeleri İçin Küresel Standart 6. Revizyon Denetiminden AA Aldı

Global ölçekli bir standard olan BRC belgesi, tüm kalite ve ürün güvenliğini kapsamında bulundurduğundan gıda ambalajı da dahil olmak üzere tüm ambalaj kategorilerini kapsamaktadır.

Bu standardın yanında, non-food grubu müşterilerimizin iCompliance  sistemi kapsamında tedarik zinciri şeffaflığı ve kalite standartlarına bağlılığı denetim entegrasyonu talebi üzerine, BRC Ambalaj Malzemeleri için Küresel Standart denetimi kapsamında bu talep de yerine getirilerek verilecek belge de bu bilgi de olacaktır.

Korozo’nun Covid-19 Önlemleri Artık PIW Sertifikalı

Korozo olarak iş yerlerimizde ve fabrikalarımızda, çalışanlarımızın sağlığı ve güvenliğini koruyan ve iş sürekliliğini sağlayan Covid-19 enfeksiyon riskini azaltma çalışmalarımız, Intertek Türkiye PIW (İş Yerinde Enfeksiyonların Önlenmesi) Denetim Programı’ndan geçerek, PIW Sertifikası almaya hak kazandı.

Tüm önlemlerimizi titizlikle uygulamaya ve çalışma arkadaşlarımıza sağlıklı ve güvenli çalışma ortamları sunmaya devam edeceğiz.

KORORCY Ayakta Duran Torba Finalde

Avrupa ve Kuzey Amerika’daki geri dönüştürülebilirlik yönetmeliklerine uygun olan ve tamamı geri dönüştürülebilir mono-PE malzemeden üretilen yüksek bariyerli KORORCY Ayakta Duran Torba, ambalaj sektörünün global ölçekli yayın yapan öncü kuruluşlarından Packaging Europe’un düzenlediği ve 7 farklı kategoriden 275 başvurunun yapıldığı Sustainability Awards 2020’un Recyclable Packaging kategorisinde finale kaldı.

Korozo Flexibles ailesi olarak yarışmanın sonucunu heyecanla bekliyoruz.

Korozo Ülke Ekonomisine Değer Katmaya Devam Ediyor

Türkiye esnek ambalaj sektörünün lider oyuncusu Korozo, İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından hazırlanan “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” listesine 2019 yılında da girerek, başarısını sürdürdü. Türkiye’nin en büyük 500 şirketi arasında 160’ıncı sırada yer alan Korozo, kurulduğu ilk günden bugüne katma değerli ürünler geliştirerek Türkiye ekonomisine değer katmaya devam ediyor.

Covid-19 Update

Korozo olarak Covid-19 ile ilgili gelişmeleri yakından takip ediyor, bu süreç içerisinde aldığımız önlemleri siz değerli paydaşlarımızla düzenli ve şeffaf bir şekilde paylaşıyoruz. Bu noktada bizim için en öncelikli konu çalışanlarımızın sağlığı ve güvenliği. Bunu sağlamak adına her tedbiri alıyor, iş sürekliliğimizin devamlılığı için de bu tedbirleri titizlikle uyguluyoruz.

Aldığımız proaktif ve pratik önlemler sayesinde şu ana kadar yalnızca kısıtlı bir alanda aksaklık yaşadığımızı bildirmekten mutluluk duyuyoruz. Korozo çalışanlarının özverileri sayesinde bunu başardığımızın da altını çizmek istiyoruz.

Kovid-19 salgınıyla mücadele kapsamında belirlenen önleyici tüm tedbirleri eksiksiz yerine getirmekteyiz. Aynı şekilde risk grubunda bulunan çalışanlarımız içinde Sağlık Bakanlığı yönetmeliğinde belirtilen bütün hususları eksiksiz yerine getiriyoruz. Daha az kişinin bir araya geldiği çalışma ortamlarının oluşturulması ve önleyici diğer tedbirlerin yerine getirilmesi nedeniyle genel üretim seviyelerimizde bir gerileme yaşandı. Bu durum, bazı ürün gruplarının sevkiyat sürecinde en az bir hafta gecikmeye neden oldu. Karşılaştığımız sorunları aşmak için titizlikle çalışıyor olsak da, bu durumun birkaç hafta daha devam edeceğini tahmin ediyoruz.

Aynı zamanda nisan ayı boyunca Türkiye’de uygulanmasına karar verilen hafta sonu sokağa çıkma yasağıyla ilgili olarak İç İşleri Bakanlığı tarafından, “sağlık ve gıda ürünleri tedarikçisi” olarak bu uygulamadan muaf tutulacağımızın teyidini aldık. Bu muafiyetle birlikte çalışanlarımızın hafta sonu işe gelmeye devam edeceğini ve operasyonlarımızın sorunsuz bir şekilde üretime devam edeceğini bildirmek isteriz. Korozo olarak durumu yakından takip etmeye devam ediyoruz. Gelişmeler hakkında size bilgilendirmeye devam edeceğiz. Bu süreçte aldığımız önlemlerle ilgili ek bir bilgi talebiniz olması durumunda her zaman yanıtlayabileceğimizi belirtir, yaşanması olası gecikmeyle ilgili hassasiyetinizi rica ederiz.

Desteğiniz ve işbirliğiniz için teşekkür eder, sağlıklı ve güvenli günler dileriz.

Nefes Alan Backsheet

Korozo kalitesiyle 8 renge kadar baskı yapılarak ve 30-65 gsm olarak üretilebilen nefes alan backsheet, tek kullanımlık tulum, ameliyat önlüğü ve sedye örtüsü üretiminde kullanıma uygun olmakla birlikte antistatik, dikilebilir ve su geçirmez olma özelliğine sahiptir.

Nefes alan PE ve PP Nonwoven olarak üretilebilen backsheet’ler 1570 mm ende lamineli, 2100 mm enindeyse tek kat PE olarak üretilmektedir.

Korozo Group Üyesi Vitrapack, G7 Sertifikasyonu ile Renk Uzayında Ustalık Seviyesine Ulaştı

Vitrapack, G7 Ustalık Standardizasyonu ve G7 Renk Uzayı Ustalık Sertifikasyonlarını en zorlu seviyeyi başarı ile tamamladı.

Tesisin Kalite belgelendirmesi olan bu sertifikalar; evrensel bir baskı ve paketleme düşünce kuruluşu ve önde gelen ISO ‘standartları ve özellikleri’ geliştiricisi olan Idealliance tarafından sağlanmaktadır. Bir tesis niteliği olan ‘’G7 Master standardı G7 Master Facility Colorspace’’ belgelendirmesi ile firmamızı en zor seviyeye ulaştırdı. Bu başarı ile Vitrapack Grafik bilgi, beceri ve iletişimlerinin üretimlerinde G7 metodoloji standartlarına uygun olduğunu kanıtlıyor.

Korozo Grup Şirketlerinden Vitrapack Altın Ödül Kazandı

Korozo Grup şirketlerinden Vitrapack, Avrupa Flekso Baskı Teknik Komitesi (EFTA) tarafından Sabit 7 renkli Flekso Baskı (CMYK+Turuncu+Mor+ Yeşil) ile Teknik İnovasyon kategorisinde altın ödüle layık görüldü.

Genişletilmiş renk gamı olarak da bilinen 7 renk uygulaması; 7 sabit mürekkebin sürekli baskı makinesi üzerinde olmasına olanak vererek, mürekkep ve aniloks değiştirme ihtiyacını ortadan kaldırması sebebiyle flekso endüstrisi için en mantıklı çözüm olarak görülmektedir.

Diğer yandan bu teknoloji aynı çalışma üzerinde fazlaca tasarım esnekliği sağlayarak tasarımın görsel olarak sınırsız sayıda renk basılabilirliği ile, maliyet ve süreç verimliliğine katkı sağlamaktadır.

KOROZO, Vitra NV ve Creavit NV (Rask)’ın Çoğunluk Hisselerini Satın Aldı

Korozo olarak sürekli yatırım ve küresel büyüme planlarımız doğrultusundaBelçika merkezli Vitra NV ve Creavit NV (Rask)’ın çoğunluk hisselerini aldığımızı duyurmaktan memnuniyet duyuyoruz.

Vitra, flekso ve rotogravür teknolojilerinin her ikisini de bünyesinde barındıran Antwerp’teki modern üretim tesisinde aralarında unlu mamüller,şekerleme, atıştırmalıklar, protein ürünleri ve içeceklerin de yer aldığı bir dizi nihai tüketime yönelik olarak yüksek kaliteli ambalaj malzemesi üretiyor. Creavit (Rask) ise Vitra’nın yüksek nitelikli kurum içi tasarım ve baskı öncesi uygulama birimidir.Vitra NV ve Creavit NV (Rask) satın almasıyla birlikte Avrupa’ nın ilk 10 ambalaj üreticisi arasında yer alma hedefimize bir adım daha yaklaşmış olacağız.

Farklı milletlerden ve kültürlerden gelen mesai arkadaşlarımızın ortaya koyduğu çeşitlilik, uzmanlık ve deneyim toplamının Korozo ailesini daha da güçlü kılacağından eminiz. Belçika’daki ayak izimiz Avrupa’daki müşterilerimize daha yakın olmamızı, böylelikle daha hızlı tedarik ve satış sonrası hizmeti sunabilmemizi, bir yandan da gerektiğinde acil durumlarla başa çıkabilecek donanımımızı artırabilmemizi sağlayacak.

Bu satın alma operasyonu sayesinde değerli iş ortaklarımıza çözüm odaklı, üstün kaliteli ve katma değerli hizmetler sunma misyonumuz doğrultusunda daha da güçlenmiş bir Korozo olarak yol almaya devam edeceğiz.

Korozo Grup’ta CEO’luk görevine Filip Lens getirildi

Ambalaj sektöründe faaliyet gösteren dünyanın önde gelen şirketlerinde uzun süre yönetim kademesinde görevler alan Filip Lens, Türkiye’nin lider esnek ambalaj üreticisi Korozo Grup’un yeni CEO’su oldu.

Ambalaj sektöründe yöneticilik de dâhil 30 yılı aşkın bir deneyimi bulunan Filip Lens, 30 Eylül 2019 tarihinden geçerli olmak üzere Korozo Grup’un CEO’su olarak göreve getirildi. 39 yıldır CEO’luk görevinde bulunan Jeki Mizrahi ise bu tarihten itibaren Korozo Grup’ta yönetim kurulu üyesi olarak görevine devam edecek.

Lens, Korozo Grup’ta göreve başlamadan önce esnek ambalaj sektöründe faaliyet gösteren Bemis’te Avrupa Başkanı olarak görev yapıyordu. Bundan önce yine Bemis Avrupa’da Operasyonlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak çalışan Lens, Bemis’e katılmadan önce de 7 yıldan uzun bir süre yine ambalaj sektöründe faaliyet gösteren Amcor Limited’da görev aldı. Lens burada ise birim yönetimi, strateji, satış ve pazarlama ile operasyon alanlarında yönetim kademesinde kilit roller üstlendi.

Avrupa’nın en büyüğüne en yüksek not

Korozo’nun Avrupa’nın en büyük entegre ambalaj tesisi unvanına sahip Çorlu’daki fabrikası, büyük bir başarıya imza atarak dünyanın lider denetim kuruluşu SGS tarafından yapılan BRC IOP denetimini geçti ve yine AA derecesini aldı. Bu derece ile Çorlu’daki fabrikada üretilen ürünlerin güvenli ve işlevsel ürünler olduğu bir kez daha tescillenmiş oldu.

Yaptığı yatırımlar ve sunduğu ilklerle Türkiye esnek ambalaj sektörünün gelişimine öncülük eden Korozo’nun Çorlu’daki fabrikası, dünyanın lider gözetim, denetim, test ve belgelendirme kuruluşu SGS tarafından yapılan BRC IOP denetimini başarılı şekilde geçerek bir kez daha en yüksek derece olan AA ile belgelendirildi. Ambalaj ve ambalaj malzemesi imal eden şirketlerin, gıda sektörüne üretim yapabilmesi için BRC IOP denetiminden geçmesi gerekiyor. Şirketler güvenli, işlevsel ve yasal ürünler imal ettiklerini, bu standarda uygunluk belgesi alarak müşterilerine gösterebiliyor.

KOROZO Türkiye’nin En Büyük 145’inci Şirketi Oldu

Türkiye esnek ambalaj sanayinin lider şirketi Korozo, Türkiye sanayisine yön veren şirketler arasındaki yerini bu yıl da üst sıralara taşıdı. İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından her yıl açıklanan Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde 2018 yılında 145’inci sıraya yerleşen Korozo, 2017 yılına göre konumunu 16 basamak yükselterek büyük başarı gösterdi.

Türkiye'nin lider esnek ambalaj üreticisi Korozo, İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından hazırlanan “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” listesine 2018 yılında da girerek, başarısını sürdürdü. Türkiye’nin en büyük 500 şirketi arasında 145’inci sırada yer alan Korozo, 161’inci sıradaki yerini de bir önceki yıla göre 16 basamak artırarak yükseltti.

Her yıl olduğu gibi bu yılda İSO 500 listesindeki yükselişini sürdüren Korozo, 2018 yılı sonuçlarına göre listeye 1.363.266.850 TL’lik net satışla girmeyi başardı. Hem üretim gücü olarak hem de ihracatıyla Türkiye ekonomisine değer katan Korozo; Türkiye’de sektörünün lideri olarak Avrupa’nın ilk 10 ambalaj üreticisi arasına girme hedefiyle yatırımlarına devam ediyor.

KOROZO, Ambalaj Sektörünün En Beğenilen Şirketi Ödülünü Aldı

Türkiye’de esnek ambalaj sektörünün lideri KOROZO; yenilikçi ürünleri, 45 yıllık deneyimi ve uzmanlığı ve ülke ekonomisine kattığı değerle, Capital dergisi tarafından düzenlenen “Sektörün En Beğenilen Şirketleri 2018” araştırmasında, ambalaj kategorisinde yine birinci oldu.

30 Nisan Salı günü Ritz-Carlton İstanbul’da gerçekleştirilen İş Dünyasının En Beğenilen Şirketleri Ödül Töreni’nde Türkiye’nin ambalaj sektöründe en beğenilen şirketi seçilen KOROZO adına birincilik ödülünü KOROZO Grup CEO’su Jeki Mizrahi teslim aldı.

Korozo Bu Yıl da İhracatın Yıldızı Ödülüne Layık Görüldü

Türkiye’nin lider ambalaj üreticisi Korozo, İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) tarafından düzenlenen 2018 İKMİB İhracatın Yıldızları Ödülleri’nde “Plastik Ambalaj İhracatı” kategorisinde birincilik ödülünün sahibi oldu.

Yaptığı yatırımlar ve sunduğu ilklerle, Türkiye esnek ambalaj sektörünün gelişimine öncülük eden Korozo, İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği’nin (İKMİB) geçen yıl en fazla ihracat yapan sektör şirketlerini ödüllendirmek amacıyla düzenlediği 2018 İKMİB İhracatın Yıldızları Ödülleri’nde “Plastik Ambalaj İhracatı” kategorisinde birinci oldu. 24 kategoride 120 ödülün sahiplerini bulduğu, Raffles İstanbul Zorlu Center’da düzenlenen törende, ödülü Korozo adına Korozo Non Food Flexibles Direktörü Selin Bahar Meşulam aldı.

Avrupa ve Ortadoğu’nun en büyük ambalaj üreticileri arasında yer alan Korozo’nun kaliteli, güvenilir ve yenilikçi ürünlerini 88 ülkeye ihraç ettiğini söyleyen Selin Bahar Meşulam, ödüle ilişkin şunları söyledi: “Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da İhracatın Yıldızı arasında yer aldığımız için gurur duyuyoruz. Dünyanın pek çok ülkesindeki satış ve dağıtım ofislerimizle birlikte ağımızda bulunan her bölgeye ve bu bölgede temas edebildiğimiz herkese, hızla Korozo kalitesini sağlayabiliyoruz. Ayrıca yeni yatırımlarımız sayesinde gücümüze güç katıyoruz. Hedefimizde, global pazardan daha büyük bir pay alarak sektörümüzün dünyaya açılan yüzü olmak var.”

Korozo Çevreyi Korumada Büyük Bir Fark Yaratıyor

Korozo, solventlerin neden olduğu emisyonu her yıl 2.200 ton azaltmayı hedefliyor. Çağımızın gerektirdiği tüm donanıma sahip olan fabrikamızda ayrıca ihtiyacımız olan elektriğin de yüzde 60’ını da kendimiz üretiyoruz. Çorlu fabrikamız, Korozo’nun vizyonuna yakışır bir şekilde verimliliği odağına alması, yeni nesil teknolojileri kullanması ve “ akıllı” bir üretim tesisi olmasıyla da farkımızı ortaya koyuyor.

Videoyu izlemek için tıklayın

Korozo Dünyanın Önde Gelen Klişe Üreticileri Arasında Yerini Aldı

Türkiye’nin lider esnek ambalaj üreticisi Korozo bir ilke daha imza atarak, Türkiye’de ve EMEA Bölgesi’nde (Avrupa, Ortadoğu ve Afrika) Flexo Expert sertifikasyonunu alan ilk şirket oldu. Korozo bu sertifika ile dünyanın önde gelen klişe üreticileri arasında da yerini aldı.

Korozo Ambalajın Ay Yıldızları Arasında

Korozo Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) tarafından bu yıl 8'ncisi düzenlenen Ambalaj Ay Yıldızları Yarışması'nda “Taze Tutucu Buzdolabı Poşeti” yle bir altın ve “Koku Maskeleyici Çöp Torbası” yla bir de gümüş ödülün sahibi oldu.